Oja semipermanenta este un produs din ce in ce mai cautat atat de catre clientele saloanelor de infrumusetare, cat si de catre persoanele care doresc sa-si faca singure manichiura. Se aplica aproape la fel de usor ca si oja obisnuita, se “usuca” mult mai repede, are un luciu puternic si rezista cel putin 2 saptamani.
Pentru ca oja semipermanenta sa reziste foarte bine trebuie sa tinem cont de cateva lucruri:
- In cazul in care unghia naturala este exfoliata trebuie sa venim pe suprafata ei cu un buffer pentru a curata zona exfoliata.
- Unghiile nu trebuie scurtate din carne, este bine sa existe putin bord liber.
- Trebuie sa aplicam toate straturile si pe grosimea unghiei.
- Trebuie sa ne miscam repede cand lucram deoarece exista posibilitatea de a se strange baza. In cazul in care nu ne miscam repede, este bine sa lucram cate 2 unghii, nu cate 4.
- Unghia naturala trebuie foarte bine degresata (dehidratata).
- Nu trebuie sa aplicam oja semipermanenta in aer liber deoarece radiatiile UV strica textura ojei.
- Oja semipermanenta nu se fluidizeaza. In cazul in care s-a ingrosat, ea nu mai poate fi folosita.
- Toate cele 4 straturi aplicate (base coat, 2 straturi de culoare, top coat) trebuie sa fie foarte subtiri. In cazul in care aplicam in strat gros, culoarea se va increti si nu va rezista.
- In cazul culorilor foarte pigmentate este bine sa tinem unghiile mai mult timp la UV.
- Neoanele pentru lampa UV se consuma, nu se ard. Ele trebuie schimbate dupa 400-500 ore de functionare. In cazul in care neoanele sunt consumate, oja semipermanenta nu se va intari in profunzime si va sari de pe unghii mult mai repede.
- Perioada de valabilitate a ojei semipermanente este de 12 luni de la deschidere. Oja trebuie ferita de sursele de lumina si caldura.
Lacramioara Enache
Nail Artist Melkior