Alegerea tipului de oja nu este doar o chestiune de culoare sau de marca, ci exista o multime de alti factori pe care trebuie sa-i ai in vedere inainte de a face alegerea potrivita stilului tau. Durabilitatea acesteia pe unghii, timpul de intretinere si aspectul sunt doar cateva elemente pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a obtine rezultatul asteptat. Diferentele dintre oja semipermanenta si oja clasica sunt extrem importante si, daca vei tine cont de ele, vei putea lua decizia cea mai buna pentru tine.

 

Ce este oja semipermanenta?

 

Oja semipermanenta, adesea numita si gel lac, este un hibrid intre oja traditionala si gelul UV. Aceasta se aplica in straturi subtiri care se intaresc sub o lampa UV sau LED pentru a crea un finisaj durabil si lucios, care nu se ciobeste usor. Dupa aplicare, unghiile pot ramane impecabile pentru pana la trei saptamani. Din acest motiv, oja semipermanenta este o alegere populara pentru evenimente, vacante si pentru persoanele cu un program incarcat.

 

Beneficiile ojei semipermanente includ:

  •  durabilitate;
  •  rezistenta superioara;
  •  aspect profesional;
  •  nivel de protectie pentru unghia naturala mai ridicat comparativ cu oja clasica. In acest fel, previne ruperea si exfolierea unghiilor naturale. 

In ciuda beneficiilor enumerate, inainte de a lua o decizie, trebuie sa stii ca oja semipermanenta, comparativ cu oja clasica, necesita un proces mai meticulos de indepartare care, daca nu este executat corect, poate deteriora unghia naturala.

 

Ce este oja clasica?

Oja clasica reprezinta lacul de unghii traditional, uscat la aer si disponibil intr-o gama variata de culori. Este usor de aplicat si poate fi indepartata rapid cu un solvent. Usurinta cu care poate fi indepartat face ca schimbarea culorilor sa fie o activitate simpla si rapida. Este ideala pentru persoanele care doresc sa isi schimbe frecvent culoarea unghiilor sau pentru cele care prefera sa nu foloseasca lampi UV sau LED.

 

Avantajele ojei clasice includ:

  • accesibilitatea - oja clasica este extrem de accesibila si se poate gasi intr-o varietate larga de locuri, de la magazine de cosmetice si farmacii pana la supermarketuri si magazine online. Aceasta face ca oja clasica sa fie usor de procurat, indiferent de locatie sau de buget;
  • diversitatea - aceasta este disponibila intr-un numar vast de nuante si finisaje, de la cele mate pana la cele cu efect de sclipire sau texturat;
  • pret - oja clasica este, de obicei, mai ieftina decat oja semipermanenta si poate fi aplicata si indepartata foarte usor acasa.

 

Dezavantajele includ durabilitatea scazuta, cauzata de tendinta de a se ciobi sau exfolia in cateva zile, in functie de calitatea ojei si de activitatile zilnice ale persoanei care o poarta.

 

Oja semipermanenta vs. oja clasica

Diferentele principale intre cele doua tipuri de oja sunt durabilitatea, timpul de aplicare si costul. Oja semipermanenta necesita mai mult timp si un echipament special pentru aplicare, dar ofera o durata de purtare semnificativ mai lunga. Pe de alta parte, oja clasica este accesibila si usor de schimbat, ideala pentru cei care prefera variabilitatea si experimentarea frecventa cu diferite culori si stiluri.

 

Caracteristica                                     Oja Semipermanenta                                    Oja Clasica     

Durabilitate                                             2-4 saptamani                                               3-7 zile       

Timp de aplicare                                       30-45 minute                                            10-20 minute 

Indepartare                                    Necesita inmuiere si abraziune                         Solvent simplu

 

 

Ce sa alegi: oja semipermanenta sau oja clasica?

Oja semipermanenta este ideala pentru persoanele care nu au timp sa-si refaca unghiile saptamanal si pentru cele care cauta un aspect impecabil pe termen lung. Este, de asemenea, o solutie excelenta pentru evenimente importante, cum ar fi nunti sau vacante, unde vrei sa te asiguri ca unghiile tale vor arata bine pe tot parcursul evenimentului.

Pe de alta parte, oja clasica este perfecta pentru persoanele care isi doresc sa experimenteze culori si stiluri diferite sau pentru cele care prefera sa evite procesul mai complex de indepartare a ojei semipermanente.

 

Sfaturi pentru alegerea si aplicarea ojei semipermanente sau clasice

Indiferent de tipul de oja pe care il alegi, este important sa folosesti produse de calitate si sa urmezi tehnici adecvate pentru a-ti proteja sanatatea unghiilor. Investeste intr-un degresant si baza, indiferent de tipul de oja ales, pentru a maximiza durabilitatea si pentru a reduce deteriorarea unghiei naturale.

Oscilarea intre oja semipermanenta si oja clasica depinde de nevoile si preferintele personale. Ia in considerare factorii de mai sus si alege optiunea care se potriveste cel mai bine stilului tau de viata. Nu uita sa experimentezi si sa te distrezi cu manichiura ta! Incearca ambele tipuri de oja pentru a vedea personal diferentele si beneficiile fiecareia. Ai grija de unghiile tale si alege produsele care iti aduc cea mai mare satisfactie!